
Bærekraftige naturmangfoldsplaner i kommunesektoren
Fagfolkene ved SEBAN samarbeider med kommunene Sunndal, Surnadal og Tingvoll for å utvikle nye naturmangfoldsplaner med erfaringsutveksling på tvers av kommunegrensene. Eksisterende planverk blir analysert og forbedringspotensialet for økt bærekraft blir avdekket. Det arrangeres faglige samlinger for politikere, administrasjon og ungdom ute i kommunene, som skaper en felles forståelse og bidrar til å forankre nødvendige endringer.
Indikatorer for presis og målrettet naturforvaltning
I dag finnes det ikke noen god metode for å beregne den samlede naturbelastingen i en kommune, noe som betyr at det lokale selvstyret har et manglende beslutningsgrunnlag i areal- og naturforvaltningen.
En viktig del av arbeidet ved SEBAN er dedikert til å utvikle slike indikatorer. Som gjør det mulig å finne riktige tiltak bedre naturforvaltningen og måle effekten av disse.
Kartkurs for alle kommuner i Møre og Romsdal
Kart er et viktig verktøy for å få oversikt over naturressursene i kommunen når areal og natur skal reguleres.
SEBAN bidrar til at kommunen har god grunnkompetanse i å bruke denne ressursen i samarbeid med Kartverket.
Klimanettverket på Nordmøre
Prosjektet samler kommunepolitikere og administrasjon fra alle kommunene på Nordmøre til klimaverksted for å integrere klimakutt og omstilling til lavutslippsamfunnet inn i den kommunale forvaltningen.
Trenger du hjelp til å finne ut hva bærekraft betyr i din kommune eller bedrift? Kontakt oss gjerne.
“Bærekraftsmål nummer 17 er samarbeid. Det betyr at vi må utvikle virkemidlene som tar vare på naturressursene sammen. Samhold og respekt er essensielt for bærekraftig utvikling.”
- Liv Solemdal, Styremedlem, Økoparken.
Liv Solemdal. Styreleder.